Dr. Eric Pearl

Dr. Eric Pearl.

Dr. Eric Pearl (VS) is de persoon bij wie The Reconnection® ontstond.
 
Op een maandag in 1993 maakten de klanten van deze succesvolle chiropractor in LA één voor één melding van het feit dat ze zijn handen konden voelen zonder dat hij ze aanraakte.
 
Ook zeiden een aantal patiënten dat ze het gevoel hadden dat er meerdere mensen in de kamer aanwezig waren.
 
Ontmoeting met zigeunerin

Het weekend er voor had Eric een ongewone ontmoeting met een Joodse zigeunerin op het strand van Venice Beach. Zijn assistente had hem meegenomen en op haar stevig aandringen had Eric deze vrouw hem een reading laten geven voor 10 dollar. Aan het einde van de reading zei de zigeunerin: "Ik doe hele speciale sessies waarbij ik Axiatonale lijnen gebruik. Het verbindt de meridiaanlijnen van het lichaam met de rasterlijnen van de planeet die ons verbinden met de sterren en andere planeten." Ze vertelde dat zij dat kon doen en dat hij, als therapeut, dat nodig had. Hij kon er over lezen in The book of Knowledge: The keys of Enoch. Toen Eric de prijs van deze sessie vroeg was de beslissing in minder dan een seconde gemaakt: 333 dollar. Hij bedankte hartelijk en ging voor de 10 dollar die hij nog over had lunchen met zijn assistente.

Verandering

Toch liet het hem niet los wat de zigeunerin hem had verteld. Op de terugweg naar zijn praktijk liep Eric de Bodhi Tree boekwinkel binnen om even "snel" hoofdstuk 3.1.7. te lezen van The Keys of Enoch, waarin volgens de zigeunerin het werk met de Axiatonale lijnen beschreven stond. Hij begreep al snel dat dit niet een boek was "dat je even lekker snel las". Maar hij had genoeg gezien. Dit zou hem niet meer loslaten.
Tegen beter weten in boekte Eric de twee sessies bij de zigeunerin voor 333 dollar. Hoewel hij niet kan navertellen of verklaren wat daar gebeurde, was hij daarna niet meer dezelfde.

Het succes

Zijn sessies veranderden en hadden enorm opzienbarende resultaten. Patiënten die hij al vele jaren behandelde als chiropractor zagen engelen, hoorden stemmen en genazen plotseling van aandoeningen als kanker, geboorte-afwijkingen, hersenverlamming, artrose, MS, AIDS gerelateerde ziekten en dergelijke.
Wat tevens tot ieders verrassing bleek, was dat bij mensen die via Eric in contact waren geweest met deze "healingfrequenties", thuis dezelfde opmerkelijke genezingen plaats hadden bij hun familie en vrienden.
Het bleek "overdraagbaar". Sindsdien reist Eric zo'n 45 weken per jaar de wereld rond om het Licht en de Informatie van Reconnective Healing® te verspreiden. Eric leert je, met veel humor, hoe deze frequenties, die verder gaan dan alles wat we tot nu toe kennen aan healing "technieken", te activeren en hoe ze te gebruiken. Hij presenteerde voor de Verenigde Naties en een vol Madison Square, wordt wereldwijd geïnterviewd voor televisie, radio, kranten en magazines waaronder de New York Times en wordt geïnterviewd in de film The Living Matrix. Op diverse universiteiten wereldwijd wordt onderzoek gedaan naar Reconnective Healing®. Zijn eigen internationale bestseller "De Reconnectie, Heel anderen, Heel jezelf" is in 36 talen verschenen.